Orar: Luni - Vineri: 08:00-20:00, Sâmbată: 09:00-17:00, Duminică: La cerere

Epilarea Definitvă în timpul sarcinii sau alăptării

Cât de sigură este Epilarea Definitivă în aceste perioade și cât de potrivită este pentru mine?

Epilarea Definitvă în timpul sarcinii sau alăptării

               Epilarea definitivă a prins tot mai mult teren atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Totuși, poate tu încă nu ai apucat să experimentezi această procedură; poate acum câțiva ani ai fost sceptică, apoi te-ai pregătit pentru sarcină, apoi bebe mic... iar acum.... acum îți dai seama că nu mai este cazul să amâni și vrei să pornești pe acest drum. Iată câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre Epilarea Definitivă în perioada de dinaintea sarcinii, în timpul sarcinii și de după sarcină.

Cuprins:

1. Ce este Epilarea Definitivă?

2. Este sigură Epilarea Definitivă în timpul sarcinii?

3. Este sigură Epilarea Definitivă în timpul alăptării?

4. Epilarea Definitivă chiar funcționează?

5. Pot utiliza alte metode de epilare pe perioada sarcinii?

6. Este Epilarea Definitivă dureroasă?

7. Saloane neomologate și personal neavizat

Epilarea Definitvă în timpul sarcinii sau alăptării

            În primul rând, ia ca și punct de pornire faptul că pilozitatea este în strânsă legătură cu profilul hormonal. Dacă există dezechilibre pe acest palier, atunci te poți aștepta ca ele să se reflecte și în procesul de Epilare Definitivă. Perioada de dinaintea sarcinii de obicei nu prezintă modificări hormonale, iar acest lucru face ca Epilarea Definitivă să decurgă conform planului. În schimb, perioada din timpul sarcinii și de după sarcină poartă amprenta unor dezechilibre hormonale, iar acest lucru afectează Epilarea Definitivă.

1.     Ce este Epilarea Definitivă?

Epilarea Definitivă este o procedură de îndepărtare a părului nedorit de pe corp prin distrugerea rădăcinilor firelor de păr. Există mai multe tehnologii pentru Epilarea Definitivă, dintre care cea mai populară este cea cu Laserul; pe lângă Laser, mai avem Epilarea Definitivă cu IPL/SPL sau E-Light. Ce e important de reținut este faptul că toate acestea au ca principiu de bază capacitatea melaninei de absorbție a energiei sau a luminii generate de Laser. Aceasta se transformă în căldură, distrugând astfel rădăcina firului de păr. Găsești mai multe informații despre Epilarea Definitivă în articolul Iată tot ce trebuie să știi despre Epilarea Definitivă.

 

2.     Este sigură Epilarea Definitivă în timpul sarcinii?

Deoarece nu au fost efectuate studii care să ateste siguranța Epilării Definitive în sarcină, doctorii și specialiștii în domeniu recomandă evitarea acesteia în perioada sarcinii. Întrucât schimbările fiziologice și hormonale din această perioadă sunt numeroase, este recomandat să eviți Epilarea Definitivă în această perioadă.

 

3.     Dar în timpul alăptării?

Întrucât laptele matern este produs de organism ca urmare a unor modificări hormonale, ne putem aștepta ca aceste modificări hormonale să afecteze și procesul de Epilare Definitivă. Epilarea Definitivă nu are efect asupra laptelui matern, însă, fiindcă pilozitatea este strâns legată de profilul hormonal, este posibil ca, dacă alegi să îți faci Epilare Definitivă pe perioada alăptării, să fie necesare câteva ședințe de Epilare Definitivă în plus.

 

4.     Epilarea Definitivă chiar funcționează?

Epilarea Definitivă este foarte eficientă în tratarea pilozității pe termen lung. Numărul de ședințe necesar este influențat de profilul hormonal, fototipul pielii, culoarea firului de păr și alți factori individuali. Există persoane care ajung la rezultatele dorite după doar 6 ședințe, și există persoane care pot avea nevoie de 8-10 ședințe. De reținut este faptul că în perioada alăptării numărul ședințelor necesare va crește, acest lucru având cauză directă modificările hormonale.

 

5.     Pot utiliza alte metode de epilare pe perioada sarcinii?

Da, există metode sigure de epilare pe care le poți folosi în sarcină, fără să îți faci griji de efectul lor asupra sarcinii sau asupra ta: epilarea cu ceară, lama de ras, sau crema depilatoare. Oricum, vorbește cu medicul care îți supraveghează sarcina despre acest lucru.

 

6.     Este Epilarea Definitivă dureroasă?

Întrucât Epilarea Definitivă vizează distrugerea rădăcinii firului de păr, un disconfort este normal să existe. Totuși, trebuie să știi că există și soluții la acest disconfort: un sistem de răcire avansat încorporat în manipulul de Epilare Definitivă va amorți zona suficient de tare încât disconfortul tău să fie redus la minimum. Totuși, gradul de toleranță al durerii diferă la fiecare persoană, iar perioada pre-menstruală prezintă o sensibilitate crescută.

 

7.     Saloane neomologate și personal neavizat

Indiferent de momentul în care decizi să faci acest pas, ai grijă să te informezi cu privire la echipamentul de Epilare Definitivă la care urmează să faci tratamentul, cât și cu privire la personalul care urmează să facă această procedură pentru tine. Datorită faptului că a crescut popularitatea acestei metode, au apărut pe piață foarte multe echipamente de tip replică, iar personalul care le utilizează - total nepregătit în domeniu. Siguranța ta depinde de acești doi factori, deci nu te lăsa atrasă de prețul mic, acesta este, de cele mai multe ori, un indicator al faptului că echipamentul utilizat este unul de tip replică. Citește și articolul Cum te influențează calitatea echipamentelor estetice.

 

            Echipa Moza Skin este foarte promptă la mesajele pe care ni le trimiți, deci, dacă ai orice nelămuriri, să știi că ne dăm interesul să îți oferim cele mai pertinente și cuprinzătoare răspunsuri!

Copyright © - 2024 mozaskin.ro