Orar: Luni - Vineri: 08:00-20:00, Sâmbată: 09:00-17:00, Duminică: La cerere

Iată tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă

Ce este mit și ce este adevărat? Informează-te înainte să îți faci prima programare

Iată tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă

Orice femeie care ține la aspectul ei fizic înțelege faptul că o îngrijire atentă de sine îi generează o stimă de sine crescută. Și fiindcă femeile simt din ce în ce mai mult nevoia de a se îngrji, era natural ca și centrele care oferă această posibilitate să se înmulțească. Dar care sunt criteriile care te îndrumă pe tine într-o direcție sau alta?

Ce echipament să alegi?

Un aspect esențial pe care îți recomandăm să îl iei în considerare este calitatea echipamentelor. O calitate îndoielnică se traduce prin componente ieftine, care nu au la bază studii clinice și care, pe lângă lipsa de eficiență, pot produce daune pielii și sănătății tale. Nu te sfii ca, înainte de prima programare, să ceri informații legate de echipamentul folosit și certificatele deținute de acesta!

Un alt aspect important este tehnologia încorporată în echipamentul de epilare definitivă. Este bine ca centrul ales să aibă cel puțin 2 echipamente cu 2 tehnologii diferite. Acest lucru este necesar în primul rând pentru a se putea adresa nevoilor tuturor clienților. În al doilea rând, în timpul procesului de epilare definitivă firul de păr își poate schimba culoarea și textura, lucru care impune schimbarea tehnologiei utilizate. 

Care este principiul epilării definitive?

Principiul pe care se bazează epilarea definitivă are la bază capacitatea melaninei din firul de păr de a absorbi lumina. Odată intrată în contact cu firul de păr această lumină generează căldură, care se difuzează termic spre exterior în foliculul de păr, distrugându-l.  Pentru o epilare definitivă de succes avem nevoie să se distrugă și foliculul de păr, nu doar firul. De asemenea, este importantă și înțelegerea ciclului de creștere al părului. Asftel, avem 3 faze de creștere: anagen (faza de creștere activă, cu firul de păr atașat la papila dermică), catagen (creșterea firului de păr este oprită, dar firul este încă alimentat de papilă) și telogen (creșterea încetează, firul de păr se desprinde de papilă și cade). Dintre acestea, faza de succes e cea anagenă, respectiv când firul de păr este atașat încă de rădăcină și este foarte aproape de suprafața pielii.

Pentru ca procedura să se desfășoare în deplină siguranță, folosim ochelari de protecție și un gel de ecografie, care are rolul de a proteja pielea.

Iată tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă

Cum influențează culoarea firului de păr și cea a pielii procesul de epilare definitivă?

Fiindcă tratamentul se bazează pe melanină, respectiv pe culoare, cu cât aceasta este mai intensă, cu atât preia mai bine căldura. Așadar, un fir de păr închis la culoare generează mai multă căldură, la fel și o piele închisă la culoare; astfel, senzația neplăcută ar putea fi mai intensă. Dar nu este! Asta se întâmplă fiindcă aparatul are încorporat un sistem propriu de răcire și pentru că noi reglăm intensitatea energiei în funcție de sensibilitatea fiecărei cliente. Astfel, tratamentul este confortabil chiar și pentru cea mai sensibilă persoană. Ce este important la fiecare terapie este atingerea unui end-point. Adică mirosul de păr ars. Acesta este un end-point care ne indică succesul terapiei. Mai există încă două end-point-uri: edem și eritem, respectiv roșeață în zona tratată și niște mici umflături la foliculele firelor de păr; acestea două apar preponderent la persoanele cu pielea mai sensibilă și sunt defapt garanția obținerii efectului dorit, respectiv distrugerea rădăcinii firului de păr.

Si dacă sunt blondă? Va funcționa și pentru mine?

Într-adevăr, este foarte răaspândită informația că persoanele blonde sau roșcate nu pot beneficia de eficiență în cazul epilării definitive. Acest lucru este parțial adevărat întrucât, într-adevăr, principiul epilării definitive ține de melanina din firul de păr. Există însă o parte a adevărului care este mai puțin cunoscută: chiar și firele de păr deschise la culoare pot avea rădăcină închisă la culoare. Astfel, chiar dacă tu îți vezi firul de păr ca fiind blond, probabil rădăcina lui este închisă la culoare, iar acest lucru aduce succesul epilării definitive. Cum poți să afli ce culoare au rădăcinile firelor tale de păr? Simplu! Vii la o primă ședință de testare și vezi dacă funcționează și pentru tine!

Dacă te numeri și tu printre femeile care sunt preocupate să arate bine și să se îngrijească, alege, înainte de orice, să te informezi!

Copyright © - 2024 mozaskin.ro