Orar: Luni - Vineri: 08:00-20:00, Sâmbată: 09:00-17:00, Duminică: La cerere

Sfaturi pre si post epilarea definitivă

Ghid complet pentru o epilare definitivă în deplină siguranță pentru corpul tău

Sfaturi pre si post epilarea definitivă

Știai că poți să îți aduci și tu contribuția în procesul de epilare definitivă?

Sfaturi pre-tratament

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să ne anunți din momentul când îți faci programare dacă urmezi vreun tratament medicamentos. Este important să faci acest lucru pentru a-ți proteja sănătatea. Există o gamă de medicamente fotosensibilizante care intereferează cu procesul de epilare definitivă, iar tu riști să rămâi cu arsuri după ședința ta. În gama aceasta nu intră anticoncepționalele sau analgezicele, dar intră majoritatea antibioticelor și, în general medicamentele care se eliberează la farmacie doar pe bază de rețetă medicală. Poți verifica și singură dacă tratamentul urmat de tine este fotosensibilzant dacă citești pe prospectul medical la secțiunea de efecte adverse. Așa că, la următoarea ta programare, asigură-te că transmiți această informație

În al doilea rând, este important să te epilezi cu lama de ras în zonele care urmează să fie supuse tratamentului. Este bine să faci acest lucru chiar în ziua tratamentului sau, dacă asta nu este posibil, atunci înainte cu o zi. Motivul pentru care acest lucru este esențial este acesta: cu cât firul de păr este mai scurt, cu atât Laserul are putere mai mare să distrugă rădăcina acestuia. Dacă firul de păr este mai lung puterea Laserului scade până ajunge la rădăcină.

În al treilea rând, un aspect la fel de important de luat în calcul este expunerea la soare sau solar. Dacă urmezi tratamentul cu Laser aceasta trebuie evitată cu o săptămânăp înainte și după, iar, dacă alegi SPL, trebuie să te protejezi 3 săptămâni înainte și după. Explicația acestei protecții este faptul că toate echipamentele de epilare definitivă folosesc principiul termolizei selective, care interacționează cu razle UVA și UVB; nerespectarea acestei indicații poate duce de asemenea la arsuri solare

Sfaturi post-tratament

În primul rând, evită expunerea la soare sau solar a zonelor tratate și după tratamentul tău de epilare definitivă. Dacă optezi pentru epilarea definitivă pentru zona facială este de recomandat să eviți sezonul cald fiindcă nu prea ai cum să eviți razele soarelui. Pentru această zonă cel mai sigur este să urmezi tratamentul de epilare definitivă din octombrie până în mai; iar pentru un plus de siguranță folosește crema cu SPF primele zile după epilarea definitivă.

Un alt sfat demn de luat în considerare este evitarea factorilor iritanți 24 de ore după tratamentul tău de epilare definitivă: dușuri fierbinți, saună și deodorante. În urma ședinței de epilare definitivă există căldură reziduală care rămâne în țesut, care poate genera efete negative în combinație cu alți factori iritanți.


Ce mai trebuie să știi înainte de prima ta ședință de epilare definitivă este posibil ca pielea ta să reacționeze după tratament și să apară o roșeață tranzitorie sau mici papule in jurul firelor de păr; acestea vor dispărea de la sine după 24-48 ore sau se pot prelungi în cazul zonelor cu păr mai des sau în cazul pielii reactive

Sfaturi pre si post epilarea definitivă


Dacă urmezi aceste recomandări putem face împreună lucrurile mai bine! Ai vreo dilemă sau nelămurire? Poți oricând să ne ceri un sfat!

Reține și faptul că în mod normal un protocol de epilare definitivă cuprinde 8 ședințe, dar există și cazuri când acesta se poate prelungi cu maximum 2 ședințe. Îți recomandăm să efectuezi aceste ședințe la intervalele recomandate de specialist și să mai faci 1-2 ședințe de întreținere pe an, în funcție de nevoile și dorințele tale.

Copyright © - 2024 mozaskin.ro